Anne og Anders Gjesing Høj Eggers – VE-NO tour

Anne og Anders Gjesing Høj Eggers

Kristian Staalegaard
April 1, 2019
Pelle Clapp
April 1, 2019

Anne og Anders Gjesing Høj Eggers, København, men med rødder i Aarhus.

Vi er forældre til tre dejlige drenge –  Karl fra 2009, August fra 2013 og så Viggo fra 2011.

Viggo døde inde i Annes mave i slutningen af graviditeten. Forud var gået mange uger med bekymringer og tiltagende dårlige skanninger.

Viggo var for lille, fordi moderkagen ikke virkede, som den skulle. Han var for lille til at kunne leve, hvis han blev født. Og derfor ventede vi på, at han enten mirakuløst ville tage på, eller at han ville dø.

Viggos død blev afgørende for Annes videre arbejdsliv. Hun var i slutningen af sit lægestudie, og Viggos død blev startskuddet til en speciallægeuddannelse som fødselslæge. En specialisering, der er færdiggjort om et år, og hvor spædbarnsdød ikke er et nødvendigt onde i arbejdslivet, men er blevet til en faglig interesse, hvor hun føler, at hun kan gøre en forskel.

Crossfit blev dengang Anders’ helle i sorgen. Tankerne fik frit løb, mens kroppen arbejdede. Før vi fik børn, var Anders allerede en passioneret cykelrytter på motionsplan. Cyklingen tog han op igen i midten af 10’erne efter nogle års pause. Nu kører han landevej og cykelcross. I 2017 cyklede han desuden til Tour De France-starten i Düsseldorf for at samle ind til forskning i sclerose.

Vi håber at få en fantastisk oplevelse sammen som par og sammen med resten af holdet. Men også at få en mulighed for, tankerne kan være hos Viggo.

 

I en travl hverdag med dejlige, levende børn, bliver det dejligt at vie tre dage til Viggos minde.

Anne frygter klart mest smerterne bagi efter tre dage i sadlen. Anders håber bare at undgå defekter undervejs.

 

Bliv kilometer sponsor

Donationer kan gives fra 0,50 kr. pr. km og er fradragsberettiget for både privatpersoner og virksomheder. Turen er på ca. 420 km.